• tarife-energie-electrica.1

  Peste 1.000.000 EUR economiile clientilor

  Prin consumul de peste 100.000 MWh clientii nostrii au facut economii de peste 1.000.000 EUR la facturile de energie electrica.Daca nu ati schimbat niciodata furnizorul de energie electrica , probabil platiti cu 10 % - 20 % mai mult decat ar trebui.

  Mai multe 
 • solic oferta

  Solicitati o oferta

  Procesul de schimbare al furnizorului de energie este unul simplu,nu inseamna intreruperea energiei electrice nici un moment, nu presupune debransarea de la retea sau interventii asupra instalatiilor electrice ,se schimba doar contractul de furnizare care cade in sarcina noului furnizor.

  Solicitati oferta 
 • solicitaofertaenergie

  Calculati daca aveti un pret corect

  Verificati daca tariful dvs. este unul corect , aliniat la conditiile acuale ale piatei.

  Calculati aici 

Cum lucreaza piata de energie electrica?

Dupa ce energia electrica este produsa, aceasta este transportata de la locul de producere catre firma dumneavoastra prin retelele electrice de transport, Transelectrica, proprietate a companiei nationale de transport electric precum si prin retelele electrice de distributie ale companiilor de distributie.

Aceste companii poarta intreaga responsabilitate pentru continuitatea alimentarii cu energie electrica si pentru calitatea acesteia.

Energia electrica este cumparata de la producatori, de la un alt furnizor sau din import si vinduta consumatorilor de catre Furnizorii de Energie Electrica.

Aceasta activitate de comercializare/vanzare a energiei electrice se numeste furnizarea energiei electrice si trebuie sa includa o serie de servicii precum: citire, facturare, incasare, intermediere relatie client-operator de retea,incheiere contract de furnizare si derulare contract conform prevederilor legale, investigare si solutionare in termen a sesizarilor si reclamatiilor primite de la clienti, informarea acestora in cazul unor modificari ale cadrului legislativ aplicabil,consultanta,etc
In situatia neplacuta in care furnizorul dumneavoastra nu are posibilitatea sa-si mai indeplineasca serviciile, acest fapt nu va afecta alimentarea cu energie electrica. ANRE a emis reglementarile in baza carora furnizarea de energie electrica este asigurata in continuare de catre alt furnizor, dar, intr-o prima etapa, posibil la un pret mai mare.
Atit in Romania, cit si in celelalte tari membre ale Uniunii Europene ,piata de energie este liberalizata in totalitate, consumatorii putind opta pentru selectarea unui furnizor agreat.

Care este motivul pentru instaurarea concurentei pe piata?

Concurenta ar trebui sa conduca la scaderea pretului de furnizare a energiei electrice, la gasirea unor solutii pentru ca furnizorii sa fie mai eficienti, la practicarea unor servicii mai bune fata de client etc.

Prin urmare, liberalizarea pietei de energie electrica va aduce numeroase beneficii pentru afacerea dumneavoastra.

Fara nici o indoiala , tot mai multe companii se vor putea bucura de beneficiile procesului de liberalizare, prin inlocuirea furnizorului curent de energie electrica ori prin renegocierea contractului de furnizare a curentului electric.

Se schimba calitatea si continuitatea alimentarii cu energie electrica?energy 4

Indiferent cine ar fi furnizorul si care este tipul de oferta, nu se schimba:

• operatorul de distributie din zona in care se gaseste consumatorul;
• continuitatea in alimentare si calitatea tehnica a energiei electrice. Aceastea sunt   dependente de reteaua electrica la care este racordat consumatorul;
• serviciul de remediere in cazul intreruperilor in alimentarea cu energie electrica sau al calitati necorespunzatoare.

Pentru orice intrebari sau nelamuriri in vederea renegocierii tarifelor la energie sau schimbarea furnizorului de energie electrica va stam la dispozitie cu placere.